Frøkataloger 2016: Her er noen av dem du finner på nett

voksurtUte er det 16 minus, men når du setter deg og kikker i frøkatalogene, er det nesten så du kan kjenne smaken av grønnsaker og lukten av blomster. Faren er selvsagt at du kan klikke både her og der, og få en ganske stor regning, selv om hver frøpakke ikke koster så mye. Jeg legger også ved en advarsel. Har du ikke et godt vekstrom, er det begrenset hva du får plass til på stuebordet og i vinduskarmene, så tidlig i sesongen.

Voksurten på bildet over stammer fra frø jeg kjøpte fra Albinus Frø i Danmark i fjor. Ringblomsten er sådd seg selv i mange år.

Jeg har testet mange av de skandinaviske frøforhandlerne, som nå har lagt ut katalogene for 2016. Alle har gitt god service, men populære frø blir ofte utsolgt tidlig. I fjor måtte jeg blant annet se langt etter noen sorter blomstererter.

Botanisk Verden (Zimtrade) satser stort her på hjemmebane og har den nye katalogen klar. Hvis du heller vil kose deg med papirutgaven, kan du bestille den gratis. Det er en del nykommere av året, og personlig falt jeg for blomstererten “Prince of orange”, pyntekorgen (cosmos) “Cupcakes White” og paprikaen “Reinbow mix”.

Garden Living har etablert seg raskt de siste årene, og utvalget vokser. Nå er alle 2016-nyhetene ute. På nettsiden er det også mange gode råd å få for hageinteresserte.

Solhatt har spesialisert seg på økologiske frø, og de har et gordt utvalg når det gjelder både blomster, grønnsaker og urter. De opplyser at basisutvalget er på 150 sorter, tilpasset norsk klima, og flere kan skaffes. Nytt av året er blant annet grønnkålmiks og villtomaten “Golden Currant”.

eldhjulsträdImpecta.se er av de store frøforhandlerne i Sverige og har hatt det gående fra 1975. De har et bredt utvalg av både sommerblomster, stauder, grønnsakfrø og urter. Frø til eldhjulsträd (stenocarpus sinuatus) på bildet fant jeg hos Impecta. Utvalget av økologiske frø er brukbart, og du finner gamle plantesorter under “kulturarven”. Spraglene (palettblad) kommer for fullt, og her er det flere nyheter. Det samme gjelder Havannapepper. Leopardblomst er en annen fristelse.

Rara Växter har et artig utvalg, spesielt når det gjelder grønnsaker. Utvalget av pelargoniafrø er blitt større for hvert år. Blant årets nykommere er den flikete blomkarsen “Phoenix” og den lyse revebjellen “Primrose carousel”.

Runåbergs frøer er et annet svensk firma med godt utvalg. Jeg er spesielt glad for at det er så mange sorter av erter og bønner å velge i.

Lindbloms Frø har eget varemerke og tilbyr mye økologisk.

Albinus Frø fra Danmark har et bredt og artig utvalg. Her kan du også få innholdsrike nyhetsbrev tilsendt på epost, til nytte og inspirasjon. Nyhetene kommer løpende med alt fra kinesisk spinat til Scabiosa i alle nyanser.

Fuglebjerggarden.dk  er netthandelen til den danske mat- og hagepersonligheten Camilla Plum. Her kan du for eksempel velge i 20 sorter basilikum og 150 sorter chili, i alle sterkhetsgrader.bønneblanding

Kari K.

 

 

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Frøkataloger 2016: Her er noen av dem du finner på nett

  1. Pingback: Det er lurt å så chili tidlig | perogkari

  2. Pingback: Kortgått mat: Salat i stua og persille i posten | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s