Det er tid for å telle fuglene i hagen

Fuglemater-1Spettmeis, stillits, grønnfink og kjernebiter. Det har igjen gått ut en oppfordring fra Norsk ornitologisk forening om å telle fuglene i hagen og rapportere inn til fuglevennen.no. I år er selve helgen for telling 30. og 31. januar. Men perioden er forlenget, så du kan starte nå og holde på helt fram til 7. februar.

Vi har ikke vært med tidligere, så dette blir første året. Blokk og penn ligger klart, og kikkerten har sin faste plass på kjøkkenbenken. De fleste av fuglene er så husvarme at de kommer opp til materen ved vinduet. Men det er også noen som er litt mer beskjedne og holder seg i eika eller de store epletrærne nede i hagen. Vi har hatt en flokk på rundt 25 stillits her de siste ukene, og åtte dompappar er jevnlig på besøk. Fire kjernebitere vet hvor de finner mat, og ellers har vi mange av de mest vanlige hagefuglene hele året.

Hagefugltellingen er et samarbeid med de andre nordiske landene og ble for første gang arrangert i 2008. Målsettingen er å sette søkelyset på hvordan klimaendringene forandrer artssammensetningen for overvintrende fugler i Norge og Skandinavia, samt å synliggjøre foreningenes arbeid med fuglevern utad, opplyser Norsk ornitologisk forening.

Du kan legge inn dine resultater på nettsiden fuglevennen.no, og også følge resultatene der. Vi er ikke helt stødige når det dukker opp nykommere, så det er greit å ha en god fuglebok å slå opp i. Kameraene er også innen rekkevidde.

spettmeis

Personlig synes vi at spettmeisen med sin småfrekke oppførsel er en av de artigste.

Per og Kari

 

Advertisements
This entry was posted in Fugler, Hage and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s