Pelargoniene våkner i vinduskarmen

pelargoniumstikling1Plantene våre har vendt seg til en ganske røff behandling. Når frosten truer rundt drivhuset, blir de stuet inn i en beksvart krypkjeller for å redde livet. Noen blir stående igjen nær et dunkelt kjellervindu i altmuligrommet, og så krysser vi fingrene for at det skal gå bra. I fjor var det liv i nær 90 prosent, og det som redder dem er nok at de har en lang høst i drivhuset og kommer fram i lyset igjen ganske tidlig.

pelargoniumstikling2Nå er vandringen igang fra kjelleren og opp i annen etasje, og det tar ikke mange dagene får de våkner til liv. Saftige skudd strekker seg mot februarsola, og jeg venter litt med å frisere plantene i toppen.

Tidligere har jeg slitt litt med å holde liv i villarten p. tomentosum (til høyre), men nå går det bra, selv om den må klippes tilbake. Den friske peppermyntelukta fyller rommet, og jeg ser at jeg må finne fram Zaloen og være lusevakt. Noen småkryp følger med opp fra kjelleren, men jeg lover at de skal få vasket seg.pelrgoniumstikling3

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage, Stueplanter and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s