“Svanens brød” med Rusty i hovedrollen

Rusty2

 

 

 

 

Rusty5Arenaen er ikke Den Norske Opera , men Østensjøvannet, og lytter du godt, er det mulig du hører de vakre tonene til Tsjajkovskij som et sus i bakgrunnen. Det er her scenen “Svanens brød” utspiller seg, med rustanden Rusty i hovedrollen. Hun er den enese i sitt slag i fugleflokken ved vannet, og skal ha tatt turen fra en gård i Østfold.

Mer funner du mer om rustender

Rusty3Rusty tusler rundt, men hun er litt mer beskjeden enn de største slukhalsene som står i første rekke og gaper etter mat. Og hun har sine egne triks. Mange som går tur ved vannet, lar seg sjarmere av de store, staselige svanene, og de får gjerne noen ekstra godbiter. Det er i en slik situasjon disse bildene er tatt.

Rusty peiler seg ut en svane som har mye mat innen rekkevidde og slentrer litt tilfeldig forbi på sine brede føtter. På veien tilbake sender hun et bedende blikk til svanen: “Er det greit vi deler litt?”, men den hvite divaen freser tilbake.Rusty4

Rustu6Da legger Rusty om taktikken. Hun går en runde til og lurer seg inn på matbiten bakfra. Noen kjappe hakk, og så ble det lunsj i dag også. Brødballetten fikk en lykkelig slutt.

Her er det måkene som er på brødjakt

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Ut i naturen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s