Fuglepåske ved Østensjøvannet

måke_påsken2016Østensjøfugler_påske-5Noen drar på fjellet i påsken, andre blir hjemme. Vi valgte å dra til Østensjøvannet i Oslo et par av dagene i påskeuka. Der skjer det mye spennende akkurat på denne tiden. Isen er i ferd med å forsvinne, og grågjess, kanadagjess, sothøner, kvinender, toppender,  stokkender og knoppsvaner er allerede tallrikt på plass, og nesten daglig dukker det opp nye fuglearter der vannet er åpent.

Østensjøfugler_påske-2Sist lørdag kom de første hettemåkene, og på søndag ble den første toppdykkeren observert.

Se også: Min påskemorgen med måker

I tillegg er både laksand og sivhøne observert i dagene før påskehelgen.

Østensjøfugler_påske-1Vi var tidlig ute for å få med oss soloppgangen og morgenlyset både søndag og onsdag, og når sola såvidt hadde begynt å varme, kom det også en flokk viper i kjekk formasjon over vannet.Østensjøfugler_påske-6

Østensjøfugler_påske-3Noen svaner har overvintret ved den åpne råka som er isfri hele vinteren. De har nå fått mange flere artsfrender, og dermed blir det knuffing, klyping og flaksing for å markere seg overfor konkurrenter.

Også gjessene, endene og sothønene kjemper om hunnenes gunst, og det kan til tider på ganske tøft for seg ute på vannet.Østensjøfugler_påske-4

grågåsflyr_2016Jeg (Kari) har kjent meg som rene dramaqueen disse dagene. På vannet har det vært kamp om damer, mat og oppmerksomhet på alle kanter, så det gjelder å få med seg situasjonene. Både sothøner og svaner har tatt etter Jesus , så de både går og løper på vannet.

svanekampsothønerikamp_2016Fotografer og fugleinteresserte trekker også i flokk nå om dagen. Tusen takk til alle som har delt kunnskap og gjort timene ved vannet til fine og lærerike.

Østensjøvannet er er riktig fugleeldorado. Her kan du komme hele året, og du vil alltid finne spennende fugler å se på eller fotografere. utpå dagen en fin dag i påskeuka kan det bli ganske folksomt, men spesielt fra morgenen av er det stille. Da kan du gå litt inn i deg selv sammen med fuglene og noen få fugleentusiaster eller fotografer.

gjessjagerHvis du er av den litt utadvente typen, kan du snakke med og få masse kunnskap av folk som – om ikke daglig, så i alle fall ukentlig, og gjerne flere ganger i uka – mater og observerer fugler.

kvinand_vår2016Noen av dem har til og med navn på fuglene og kjenner dem fra hverandre på både utseende og oppførsel.

Veldig fascinerende!

Du skal ikke stå lenge der de fleste fuglene er før du har lært masse bare ved å ha ørene åpne.østensjøkamp

Det øverste bildet er Karis. Så følger seks bilder Per har tatt. De seks siste er Karis.

Per og Kari

 

Advertisements
This entry was posted in Foto, Fugler, Ut i naturen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Fuglepåske ved Østensjøvannet

  1. Anne-Lise says:

    God stemningsrapport fra Østensjøvannet!

  2. Pingback: Min påskemorgen med måker | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s