Vårutflukt til Hagemo etter pelargonier og fuksia

perhoshagemo Glomma er fortsatt dekket av is, men det ligger vår i luften når du kommer inn i drivhuset til Hagemo planter i Sør-Odal. Per forsvant raskt bak radene med fuksia, mens jeg hadde med handlelapp. Det er ikke helt trygt å slippe meg løs i fri utfoldelse blant 350 ulike pelargonium. Og mest spennende er det selvsagt med sorter jeg nesten aldri har hørt om. I kurven ble det både Black Magic, Hula (hula) og Voodoo. De to siste er en såkalt Hartshook unique.

mettehagemoFor pelargonium- og fuksiainteresserte er Hagemo planter på Sander i Sør-Odal et eldorado. Gartneriet drives av Mette (bildet) og Stig Hagemo, som for drøyt 15 år siden utviklet hobbyen sin til et eget foretak. Paret driver fram alle småplantene selv og har nå 160 sorter av fuksia og 350 av pelargonier. Det er fortsatt litt tidlig til at alt er kommet ut i hyllene, men det fylles opp for hver dag. Under Hagemessen på Lillestrøm 15. – 17. april vil Hagemo være på plass med egen stand.

pelargoniumtrollkrem2Gartneriparet krysser også frem sine egne sorter, og en av mine favoritter er Hagemos Trollkrem. Den er knall oransje med hvit besetning, men kanskje ikke noe for den som liker sarte pasteller.

Mens mine nye pelargonier varsler svart magi, fakt Per for fuksia med navn som Fey, Carmel Blue og Seven Heaven. Kanskje det er derfor mange menn er spesielt glad i denne planten.

Listen over det som ble med hjem.

Pelargonier: p. Vitifolium, Crocodile, Hula, p. Grandiflorium, Lord Bute, Voodoo, Torento, Black Magic, Hagemos Trollkrem og Springfiels Black.

Fuksia: Seven Heaven, Quasar, Fey, Royal Mosaic, Golden White og Carmel Blue.

pelargonier_drivhus2016Vi kom hjem med tilsammen 16 planter. De er nå pottet om og kroer seg i drivhuset til sommervarmen kommer.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s