Hagemessen 2016 er både nytelse og fargefest

hagemessen1_2016 hagemessen4_2016 hagemessen6_2016 hagemessen5.2016

Det er mulig jeg ankom Hagemessen 2016 med de rette hagebrillene på, og jeg ble gledelig overrasket over det store mangfoldet. Noe som blir mer og mer tydelig er at det er mange som er blitt opptatt både av å dyrke mat og skape liv i hagen. Det er helt normalt å komme hjem med insekthotell, rabarbra og kålfrø.

Blomsterdekoratørene fra fagskolen på Vea pleier å ligge i forkant av hagetrendene, og det hender nok også at de skaper sine egne. Bildet øverst viser en stor, rosa sirkel fylt med fargesterke buketter i glassvaser. Det er i hovedsak ranunkler, hortensia, tulipaner og en del grønne vekster. Jeg er ingen rosa dame, men dette var virkelig en vårlig vitamininnsprøytning.

Det blir stadig lengre mellom de blekrosa blomstene. Linegrønt mot plommerødt og dype lilla nyanser var godt synlig. En annen farge som kommer for fullt er dust gul, nesten som en fullmoden hveteåker. Spraglene er tilbake, og som Åse fra Krukkegården sa: Folk er ute etter raritetene og vil gjerne ha spesielle geranium og annet ikke så mange har maken til.

hagemesse2_2016På den annen side finnes det helt klart bestselgere. Etter handlevognene og køene å dømme er det hvert hjem sitt magnolia, og du har ikke en ordentlig terrasse eller drivhus uten et sitrustre. Med denne Middelhavsstilen følger også terracottapotter.

Personlig kom jeg hjem med heksekost, pussige pelargonier, fuglebok, giftbær og “plastikk-tresko” med katter. Dette skal du få ta en titt på senere.

Noe av det andre jeg setter pris på er at det blir lagt opp til at det skal lekes i hagen, og det er ikke bare de store trampolinene som gjelder, men også artige klatrestativ og annet som kan få fart på små og store.hagemesse3_2016

Kari K.

 

 

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s