«Hjemme hos» toppdykkere på Østensjøvannet

toppdykkerToppdykkeren er den største og mest velkjente dykkeren i størstedelen av Europa. Det er en staselig fugl, og kan se på ganske nært hold på Østensjøvannet. Som vi skrev i en tidligere bloggpost, kan den hekke forholdsvis trygt i nærheten av hettemåkekolonien der fordi hettemåkene holder fiender som rovfugler, rever og eventuelt løshunder unna.

toppdykker_2016Reiret til toppdykkeren er en stor flytende tue, og akkurat nå kan du faktisk ta en  «hjemme hos»-titt fordi et toppdykkerpar har bygget et reir som er lett å se fra gangstien på østsiden av vannet, litt nord for Bølerbekken.

Men her er det også grunn til å minne om hvor viktig det er at fuglene skal få være helt i fred i reiret sitt. Oppfordringen er å holde seg på gangstien, du ser godt derfra, og ikke gå helt ned til vannkanten.  Vi håper alle respekterer dette, siden det kan gjøre fuglene urolige å gå for nær.

toppdykker2_2016Når vi, blant flere, viser bilder av toppdykker i reir, så er det fordi disse bildene kan tas fra gangstien, der det ferdes mye folk, noe som fuglene er vant til og ikke lar seg skremme av. Vi kan garantere at disse bildene er tatt uten at fuglene er blitt skremt eller forstyrret.

Reirfotografering i andre sammenhenger er derimot ikke akseptert fordi det ofte kan innebære at fuglene blir forstyrret i en sårbar periode.

Per

Foto: Kari

Advertisements
This entry was posted in Foto, Fugler. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s