Solbærte er både sunn og søt i koppen

solbærblad_2016I dag har jeg laget vårens aller første solbærte. Bladene på buskene er blitt så store at jeg plukket forsiktig fem-seks og la i koppen. Så var det bare å helle over varmt vann og la det trekke i noen minutter. Fjern bladene med en skje, og vips, så har du en velsmakende, kortgått te.

solbærte_2016Solbærte er kjent for å ha mange gode egenskaper. Den er rik på A, B og C-vitaminer. I boka “Urte-te for nytelse og helse” står det også at solbærbladene er rike på flavonoider, som er betennelsesdempende og fjerner hevelser. I Frankrike blir planten kalt revmatikernes venn.

Dette kan det være greit å vite, men for de fleste kan de holde at solbærte smaker friskt og godt og er en riktig fin forsmak på sommeren. Ikke ribb solbærbuskene dine, men plukk forsiktig noen av de friske bladene og nyt en tekopp i solveggen eller sofakroken.

Jeg har også forsøkt solbærte med et blad eller to av ananasmyte. Da blir den litt søtere og får en litt mer eksotisk smak.

Te av løpstikke er en helt annen variant som minner om buljong.

Kari K.

 

This entry was posted in Hage, Kortgått mat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s