Brenneslestuing med ramsløk som vårlunsj

Brenneslestuing_2016Tuer med vårgrønn brennesle strutter bak komposthaugen, og selv om vi skal ha til neslevann, må det ikke bli for mye av den. Første ladning havnet derfor på matbordet i dag.

brennesle2_2016Brennesle har mye til felles med spinat, og kan brukes omtrent på samme måten, men husk for all del å ha på deg hansker når du skal plukke, og ikke test den rå i salaten. Da blir chili bare det hete fornavnet.

brennesle_2016Jeg plukket to hardstappede liter, med de friskeste og fineste toppene. De ble kokt i lettsaltet vann noen minutter til de klappet sammen. Vil du følge denne oppskriften så sil av vannet, avkjøl brenneslemassen litt, og finkutt den med kniv.

Lag en liten jevning i kjelen av en spiseskje smør, en drøy spiseskje hvetemel og litt melk (eller vann) og rør til det blir passe tykt. Blad inn brenneslemassen. For å få litt kraftigere smak, klippet jeg inn en tust løpstikke og noen blader med ramseløk. Stuingen ble krydret med salt, nykvernet pekker og revet muskat. Kortgått og godt og hovedingrediensene koster ikke ei krone.

Kokte egg smaker veldig godt til og så kan du jo velge om du vil ha annet tilbehør. Røkelaks eller kokt skinke passer fint på værmenyen.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kortgått mat and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Brenneslestuing med ramsløk som vårlunsj

  1. Dette skal jeg prøve! Takk for oppskrift

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s