Jonsokkollen er konge i villhagen

jonsokkoll_2016jonsokkoll2Striglet er neppe et ord du kan bruke om hagen vår, men det er deler som er mer velstelte enn andre, og så blir det friere dressur utover mot nordsiden.

forglemmegeihvitDe siste årene har vi latt villblomstene få komme. Det startet med en øy av prestekrager. Denne er det for tidlig til. Nå lar vi også de andre plantene få blomstre, og det er full sesong for fioler, engsoleie og forgremmegei.

Kjekkest av dem alle er jonsokkollen, som skinner fiolett mellom de knallgrønne gresstråene. Nå kommer også de små, blå blomstene.

Ei øy av prestekrager på plenen

fiol_2016 En venninne av meg har foreslått at jeg kan kalle det humlehagen. Dette høres ut som et ord i tiden, og lyder bedre enn at vi er for sløve til å klippe gresset. Men det er klart at det også summer godt der på en fin dag. Når blomstringen er over, og prestekragene har frødd seg, blir det kort ved ørene over det hele. Bare en krok aller innerst står igjen. Den får være helt i fred. Hvitveisen har blomstret av, og nå er det like før liljekonvallen spriger ut.

Foto: Kari K.engsoleiemedflue

 

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s