Nå har vi plantet i snurrebassen

snurrebass2Snurrebass1For en stund siden poster vi et innlegg om at vi var i ferd med å bygge snurrebass i hagen. Det vil egentlig si en urtespiral. Vi har fått flere oppfordringer om å vise det ferdige resultatet, og i dag har vi lagt på plass de siste steinene, fylt god jord på toppen og plantet. Selv er vi godt fornøyd med resultatet.

Slik bygget Per urtespiralen

Som navnet sier, er det meningen i ha urter i snurren. Vi har valgt en blanding, da vi også er glade i farger. Så til dere som ikke liker oransje og gult så lukk øynene, for det stråler av tagetes på toppen. Flere små vil gro til etter hvert. Og disse blomstene er jo også spieselige.

Nedover i svingene finnes blant annet timian, persille, lavendel og andre planter som ikke strekker seg så veldig i høyden. Bladverk i forskjellige grønne nyanser, skaper også liv. Det ser ennå litt gistent ut, men plantene trenger tid på å vende seg til at de skal leve sommeren i en snurrebass. Nå blir det spennende å følge med på utviklingen, og vi vil også komme ut med saksa. For hva er vitsen med spiselige urter, hvis de ikke ender på matfatet?

Kari K.

 

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Nå har vi plantet i snurrebassen

  1. Sånn har jeg lyst på også! Neste år, kanskje. I år skal jeg i første omgang følge med på deres snurrebass, det er en glede i seg selv!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s