Rababrablomst som syrlig dryss i fiskesuppa

rabarbrablomstisuppaDette er tiden for rabarbrapåfunn, og det gjelder å tøye grensene, som det heter på idrettsspråket. Blomsterknoppen på rabarbraen er spiselig, og jeg så for meg at den kunne egne seg som syrlig tilbehør til en av våre favorittfiskesupper.

https://perogkari.wordpress.com/2014/05/02/kortgatt-mat-oppskrifter-pa-mye-godt-av-rabarbra/

rabarbrablomstKort fortalt så trekker vi kraft på ferskt rekeskall og siler av. Rekene legges til side. Ingrediensene kan variere. Denne gangen surret vi purre og gulrotbiter i god olivenolje, tilsatte kraften fra rekeskallene og jevnet med en spiseskje maizena utrørt i vann. Suppa fikk så en god slump fløte og en skvulp av dagens tørre riesling og ble krydret med estragon fra krydderhylla ute på terrassen. Salt og pepper etter smak. Stykker av breiflabb og laks ble sluppet i for å trekke helt mot slutten.

Så er vi kommet til rabarbrablomsten. Den ble delt opp i små “buketter” og drysset over hver suppeskål sammen med rekene. Smaken er syrlig og kan fint erstatte sitron, så dette ble en ny og spennende opplevelse, som passer fint en sommerkveld.

Kari K.

This entry was posted in Hage, Kortgått mat and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Rababrablomst som syrlig dryss i fiskesuppa

  1. For en flott rabarbra. Mine har ikke fått blomster, men høres spennende ut å ha dem i suppa.
    Hilsen Ingeborg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s