Solbærkake med mandelbunn og sjokoladedryss

solbærkakeSolbær er ganske tøff på smaken, derfor er det ikke det første jeg har tenkt på når det gjelder kake. Men vi hadde noen riktig fine bær, og testet ut denne milde kakevarianten.

Kort sagt er det en enkel mandalbunn dekket med solbærkrem og et dryss melkesjokolade. Her kommer noen flere detaljer.

Mandelbunnen er litt tykk og består av: 80 g mandler, 2 ss hvetemel, 4 eggehviter, 120 g sukker. Hakk mandlene og tilsett hvetemelet. Pisk eggehviten og halvparten av sukkeret stivt. Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn. Noen dråper sitron er garanti for et godt resultat. Vend de hakkede mandlene forsiktig inn i den stive eggehviten med slikkepott. Stek bunnen i en smurt kakering ved 180 grader, midt i ovnen. Steketiden er ca. 30 minutter. Sjekk at bunnen ikke blir for brun.

Når mandelbunnen er avkjølt kan du fylle den med solbærkrem. Jeg valgte å mose ca. 1 dl solbær med en hurtigmikser, tilsette sukker og blande det inn i stivpislet krem av 3 dl fløte. Hvor mye bær og sukker du bruker, er en smaksak. Noen vil sikkert velge et dryss av mørk sjokolade på toppen. Hos oss liker best den lyse varianten.

Når jeg først skriver om solbær. Den er også veldig god som syltetøy til brie eller andre lignende oster.

Kari K.

 

 

This entry was posted in Kortgått mat and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Solbærkake med mandelbunn og sjokoladedryss

  1. Elin Bjertnes says:

    Farmor ville ha anbefalt denne, alt med solbær i gir god helse. “Helse i hvert bær”! Jeg skulle gjerne ha smakt…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s