Musikalsk julekalender, dag 12: Another Lonely Christmas med Prince

I tidligere år har jeg brukt julekalenderen til å gi en liten heder til enkelte artister som har takket for seg i løpet av året. En av de virkelig store som døde i 2016 var Prince, som ble funnet død i hjemmet sitt 21. april.

Og siden han er en av de utrolig mange artistene som også har en julesang i katalogen sin, tar vi med «Another Lonely Christmas» i årets kalender.

Prince, eller Prince Rogers Nelson, var et stort musikalsk talent og behersket mange ulike instrumenter. Aller best var han nok på gitar der han regnes som en av de aller beste.

Han behersket også mange ulike musikksjangere, og platene hans inneholder elementer av soul, jazz, funk, psykedelika, new wave, R & B, pop og rock.

I tillegg var han en svært produktiv låtskriver med en rekke megahits på både 80-, 90- og 2000-tallet. Størst av den alle var vel «Purple Rain». Han skrev også flere låter som andre artister fikk stor suksess med, blant andre «Manic Monday» for Bangles og ikke minst «Nothing Compares 2 U» for Sinead O’ Connor.

Another Lonely Christmas var B-siden til «I Would Die 4 U» som var den fjerde singelen fra albumet «Purple Rain» som kom i 1984.

Per

 

Advertisements
This entry was posted in Advent, Jul, Musikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s