Musikalsk julekalender, dag 21: Little Drummer Boy/Peace On Earth med David Bowie og Bing Crosby

10. januar for snart et år siden trakk David Robert Jones, bedre kjent som David Bowie, inn pusten for siste gang. Han ble 69 år gammel. Bare to dager tidligere var hans siste album, «Blackstar», sluppet ut på markedet, og det gikk – nærmest selvsagt – til topps på listene rett etterpå.

Mange år tidligere, i 1977, var Bowie med på det aller siste juleshowet til den aldrende stjernen Bing Crosby. Innspillingen ble gjort i september det året, og i oktober døde Crosby.  Til tross for det ble hans TV-spesial sendt i november som planlagt.

David Bowie opptrådte på et tidspunkt der han hadde lagt figurer som Ziggy Stardust og et kokainbruk fullstendig ute av kontroll bak seg og jobbet med å normalisere karrieren. Ifølge han selv ble han med fordi moren hans likte Bing Crosby.

Onde tunger vil også ha det til at Bing Crosby overhodet ikke visste hvem Bowie var, mens andre mener det er helt usannsynlig. Mye tid sammen fikk de uansett ikke. Selve opptaket skal ha blitt gjort etter mindre enn en times øving.

Men det sitter jo ganske bra…!

«Little Drummer Boy» er en klassiker av en julesang som ble skrevet i 1957, og er spilt inn av en rekke artister. «Peace on Earth» ble skrevet spesielt for denne innspillingen, visstnok fordi Bowie ikke likte «Little Drummer Boy» og helst ville synge noe annet.

Bowie var også en habil skuespiller, og har spilt i en rekke filmer. Siden dette er en julekalender kan vi ta med at en av hans bedre roller var som major Jack Celliers, krigsfange i en japansk interneringsleir, i filmen «Merry Christmas Mr. Lawrence» fra 1983. Under er et lite klipp fra filmen.

Per

Advertisements
This entry was posted in Advent, Jul, Musikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s