Frøkatalogene 2017 har kommet

frokatalog2017Vi har beveget oss noen skritt inn i et nytt år, og de første frøkatalogene er nå klare. Her hos oss dumpet den tykke katalogen til Impecta ned i postkassen for noen dager siden, og Den norske frøkatalogen fra Botanisk verden kom i dag.  Både Pernillepus og jeg har så smått begynt å lukte på sommeren, og ser litt ekstra etter nykommerne. Det mørke gresskaret “Futtsu Black Earl” må prøves ut, og det er både blomkarse og erteblomster i nye, delikate farger.

Noe av det jeg var aller mest fornøyd med i 2016 var valmuer av ulike slag. De tiltrekker seg insekter og er utrolig sjarmerende. Søt chili/paprika var også et smakfullt bekjentskap, som ga stor avling og gikk rett i gryta.

I løpet av de siste årene har jeg testet mange av de skandinaviske frøforhandlerne, som nå har lagt ut katalogene for 2017. Alle har gitt god service, men populære frø blir ofte utsolgt tidlig.

Botanisk Verden (Zimtrade) satser stort her på hjemmebane og har den nye katalogen klar. Hvis du heller vil kose deg med papirutgaven, kan du bestille den gratis.

Garden Living har etablert seg raskt de siste årene, og utvalget vokser. Nå er 2017-nyhetene ute. På nettsiden er det også mange gode råd å få for hageinteresserte, og du kan la deg friste av hageutstyr av mange slag.

Solhatt har spesialisert seg på økologiske frø, og de reklamerer med Norges største utvalg. Dette  gjelder både blomster, grønnsaker og urter. De opplyser at basisutvalget er på 150 sorter, tilpasset norsk klima, og flere kan skaffes.kjokkenhage21

Impecta.se er av de store frøforhandlerne i Sverige og har hatt det gående fra 1975. De er alltid tidlig ute og har et bredt utvalg av både sommerblomster, stauder, grønnsakfrø og urter. Utvalget av økologiske frø er brukbart, og du finner gamle plantesorter under “kulturarven”. Det er umulig å ikke la seg friste.

Rara Växter  har nettopp et utvalg rare vekster. Dette gjelder spesielt grønnsaksorter det ikke er så enkelt å få tak i andre steder. Utvalget av pelargoniafrø er også blitt større for hvert år. Vi venter fortsatt på årets nye katalog på nett.

Runåbergs frøer er et annet svensk firma med godt utvalg. Jeg er spesielt glad for at det er så mange sorter av erter og bønner å velge i.

Fuglebjerggarden.dk er netthandelen til den danske mat- og hagepersonligheten Camilla Plum. Her kan du for eksempel velge i 20 sorter basilikum og 150 sorter chili, i alle styrkegrader. Denne sesongen er det mange nye og spennede tomatsorter i katalogen på nett.

blomsterflue-valmue

Kari K.

 

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kortgått mat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s