Mr. Moskusand fikk ti minutter i rampelyset

moskusand-1Tenk deg at du er ei vakker moskusand, som har drømt om å være midtpunktet i Bunnefjorden, og så kommer det en flokk med fotografer som rigger til kameraene.

perisfuglDe har telelinser så store at de kan ta nærbilder av livet på månen, og nå står de der ved munningen av Årungsbekken og speider med skjerpet blikk. Men det er ikke deg de ser etter. Det er en liten isfugl som har kommet innom på besøk og fordreit hodet på hele fotoflokken.

moskusand-2gragasbunnefjorden1En søndag er den skinnende, blå sjarmøren borte. Eller kanskje den har tatt seg en helgetur innover i Ås-vassdraget. Fotografene stamper med tykke støvler i snøsørpa, støtter seg til kamerastativene og lurer på hva de skal gjøre. Vips er moskusanda der som dagens reserve. Den svømmer stolt i skinnet fra isen, slår ut med vingene til en majestetisk hilsen og nyter lyden av kameraene som klikker i kor.

moskusand2moskusand1Så dukker hun opp, dama i grått. Hun rister på fjærene, går i land og spankulerer på sanden og forsøker å innynde seg hos moskusanda. Som om de skulle bli dagens par på den røde løperen. Dum som ei gås, tenker anda, snur ryggen til og forsvinner bak steinene. Det var ikke lenge oppmerksomheten varte, men det er mulig det kommer nye sjanser. Noe må jo fotografene ta bilde av hvis ikke isfuglen innfinner seg.

Tekst og foto: Per og Kari

 

Advertisements
This entry was posted in Foto, Fugler, Ut i naturen and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s