Moseterapi for en mismodig hageeier

Mose i plenen er til stor frustrasjon for mange. Drømmen har vært ei tykk gressmatte, og så brer det seg et mykt teppe med noe helt annet. Hos oss har vi nesten et mål med mose, og konklusjonen er blitt at den får være der den er. Kalking varer cirka et kvarter. Naboen har forsøkt med plenlufter, men rykket raskt tilbake til start. Kjemikalier kommer ikke på tale, så i dag tidlig gikk jeg ut for å få litt moseterapi.

Det var den ideelle morgenen. Hagen har fortsatt femti grader av grått og brunt, og noen spinkle snøklokker klarer ikke å overskygge dette. Da er det noe annet med mosen. Den skinte grønn og frodig i morgensola og lover at det snart blir sommer.

Jeg vet at det er mange som synes at plen er bortkastet plass og bare skaper ekstraarbeid.   De lager bed, legger stein og bygger plattinger. Men hvor skal du leke og røre på deg da? Hos oss er vi godt voksne, men trenger et sted til i tulle med ball, spille “campingplassbedminton” eller øve på å sjonglere med kjegler. Det kan vi da ikke gjøre inne.

Flere vårskudd er på vei opp, og de vil komme på bloggen i dagene som kommer. Men det er fortsatt mulig å glede seg over noen etterlevninger fra vinteren også.

Når det gjelder den plenen, så er det greit jeg pleier å si at vi har et minilite småbruk. På slike steder er det solid grasbakke, og ingen farter rundt med lupe for å se etter hva som vokser der. Dette skal jeg stå ved til det gror mose på meg. Se det. Terapien virker.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s