Mandarinand ble godbiten ved vannet

Varmen lar vente på seg, men vi bestemte oss for å stå opp tidlig å ha påskemorgen ved Østensjøvannet. En av de første vi fikk se var en vaggende liten skapning med korte bein. Vi har tidligere hørt at det har vært mandarinand ved vannet, men dette er første gangen vi fikk hilse på den staselige hannen i alle regnbuens farger. (Karis bilde over)

Mandarinand hekker egentlig i Øst-Asia, men en forvillet bestand har eksistert i Storbritannina siden tildig på 1900-tallet. Den blir også observert i Norge, men ikke så ofte, etter det vi forstår. Det er, som sagt, første gang vi ser den ved Østensjøvannet.

Dette er en art som egentlig ikke hører hjemme i Norge, og de forholdsvis sjeldne fuglene som dukker opp her hjemme er som regel rømt fra fangenskap.

Den svømte mest for seg selv, og mange av de andre fuglene var skeptiske, blant annet ei sothøne som jaget den avgårde (Pers bilde i midten). Også stokkendene ville ha den unna, men ikke så aggressivt som sothøna.

Nattefrost har ført til at et tynt islag har lagt seg i ytterkantene av vannet. Her boltrer måkene seg, og du kan høre skravlingen deres på lang avstand. Denne tar så kraftig sats at den tråkker hull i isen.

Per og Kari

 

Advertisements
This entry was posted in Foto, Fugler, Ut i naturen and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s