Hagemessen 2017 – nye fristelser og ny kunnskap

For to år siden kom Per hjem med byggesett til snurrebass, og i fjor kjøpte jeg meg hagesko fulle av katter. Til helga er det på´n igjen, for da arrangeres Hagemessen 2017 på Lillestrøm. Jeg er erfaren nok til å vite at fristelsene står i kø, men det hjelper å planlegge litt og ha en formening om hva du ser etter.

Hagemessen 2017

Nå hadde ikke vi tenkt å kjøpe snurrebass, eller urtespiral, som den egentlig heter. Men vi hadde en haug med småstein etter å ha satt opp fundamentet til drivhus, og disse passet perfekt i metallrammen. Persille, lavendel og tagetes vokste som om de skulle være dopet, så i ettertid er vi enige om at det var verd pengene og jobben.

Den store fordelen med en slik messe er at du kan få svar på nesten alt du skulle lure på når det gjelder hage. Fagfolk av alle slag er på plass, så enten du har spørsmål om blomster som humlene liker eller vil vite hvordan du bygger en platting, så er det hjelp å få. På scenen avløser det ene foredraget det andre, og du står fritt til å lytte og lære.

Er du opptatt av hagetrender, så er også hagemessen stedet. Personlig gråter jeg ikke om det rosa utvalget blir litt mindre.

Personlig har jeg ofte et blikk for kuriositetene og setter stor pris på at det også finnes en del små forhandlere mellom kjempene. Et par artige pelargonier, en tomatplante vi ikke har maken til eller en håndfull blomsterløk fra Nederland er alltid til stor glede.

Denne gangen har vi planer om å lete etter en klematis eller ei klatrerose som egner seg for en ny portal, og så får vi se hva som dukker opp av overraskelse.

Kari K.

 

 

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Hagemessen 2017 – nye fristelser og ny kunnskap

  1. Hagemessen er nok ikke et sted jeg burde dra, tenk så mye jobb en brått kan pådra seg 🙂 Men fristelser er vel ikke til for å motstås, er de vel ?

  2. Kos dere på messen, jeg angret på at jeg ikke fikk gått mer rundt og sett i fjor, men i år er jeg hjemme (selv om forlaget står på samme stand i år også). Ha en fortsatt fin kveld,
    hilsen Ingeborg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s