Spansk hotell i blomstrende særklasse

Vi hadde ingen styring på hva slags hotell vi skulle bo på da vi dro til Andalucia i Spania for å gå på fotturer i påsken. Dette var bestemt av turarrangøren. Men jeg forsto at vi hadde noe spennende i vente da det ble opplyst at vi måtte være forsiktige med koffertene i inngangspartiet foran resepsjonen. Det var viktig at vi ikke skadet plantene som sto der.

Du kan lese mer om fotturene våre i Sierra Nevada her

Som oftest er vi nomader når vi er ute og reiser og flytter fra sted til sted, enten vi bor inne eller er på tur med telt. Denne gangen skulle vi bo på Hotel de Mecina Fondales ei hel uke, og det første som møtte oss var en grønn oase. Lyset sildret inn over liljer og klatreplanter og midt i den innendørs hagen sto en stol og et bord med lesestoff.

Overraskelsen ble enda størra da vi kom opp på rommet vårt i annen etasje. Jeg tror nesten en hagenisse hadde kommet oss i forkjøpet og visket noen ord i øret på hotelleier Victor. På rekkverket utenfor vår lille balkong hang en rad med frodige pelargonia. Mange var i blomst, selv om det var tidlig i april.

På dagtid var vi ute og gikk, enten oppe i Sierra Nevada eller i nærmiljøet mellom landsbyene.Men på sene ettermiddager ble det tid til litt avslapping i hotellhagen, der det også bugnt av planter og trær.

Blåregnen (over) ved uteserveringen var på sitt fineste, og strålte i lilla nyanser. Den lille tusenfryden nikket med sitt rosa hode, og lengre nede i hagen bak svømmebassenget, vokste det både sitroner og appelsiner.

Dette må virkelig kalles hotell i særklasse for en som er glad i hage og blomster.

Tekst: Kari K.

Foto: Per og Kari (blomster)

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage, Reise. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s