Olivenurt og champagnerabarbra er nye bekjentskap

Når du stryker over de grønne, krusete bladene og så lukter på hånda, kjennes det ut som om det skulle ligge en kalamataoliven der. Olivenurt er et helt nytt bekjentskap, og jeg klarte ikke å stå i mot da jeg fant krydderplanten på hagemessen i helgen. Foreløping er den en ganske liten tust, som er blitt pottet om til en tom boks det har vært olivenolje i. I den til høyre er det en ananasmynte.

Olivenurten kan bli opp mot en halvmeter høy, og brukes ofte som bunndekke i Middelhavsområdene. Hvis du liker olivensmak, skal den være god i salat eller pesto. Den kan også blandes i matretter, men det blir sagt at den smaker best rå. Hvis urten trives i drivhuset, er det ikke så lenge før vi kan teste.

Noen nye mynteplanter ble også med hjem fra hagemessen. Det blir aldri for mye eplemynte til te eller desserter. Appelsinmynte er en nykommer hos oss.

Rabarbra er en av de største vårfavorittene i hagen vår, og vi har ei gammel, frodig plante, men den strekker ikke til. Nå får den selskap av nykommeren “Red Champagne”, som er rosarød tvers gjennom og skal være litt mildere på smaken. Nå skal den få stå i ro og få sommeren på seg, så for vi vente med en prøvesmak til neste vår.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s