De 10 beste oppskriftene mine på mat av ville vekster

Nå spirer og gror det ute i naturen, og en stor del av det som vokser fram er spiselig. Opp gjennom årene har jeg testet mye forskjellig, og her er ti av oppskriftene jeg liker best. Over ser du bilde av fersk granskuddlimonade.

Stikkordet er gratis, godt og kortgått. Du kan ta med deg kurv,  ikke lommebok, og rusle en tur i grønne omgivelser.

Brenneslesuppe med gressløk og grønt tilbehør

Grønn pai med brennesle, ramsløk og eggedryss

Karvekålkabaret med gressløk og egg

Karvekålstuing med blå fioler

Vårsalat med frisk smak av gjøksyre og engsyre

Dressing av vill syre

Grateng med vinterkarse og gressløk

Granskuddsirup til vafler og desserter

Pesto av granskudd

Granskuddlimonade med sitron

Dette bildet er av karvekålstuing med fioler.

Vil du vite mer om ville nyttevekster kan du kikke innom siden til:

Norges sopp- og nyttevekstforbunde

Her finner du også oversikt over kurs og arrangement der du kan lære med. Du finner dem også på Facebook.

Få Facebook er det en egen side som heter:

Mat og te av ville vekster

Kari K.

 

Advertisements
This entry was posted in Kortgått mat, Ut i naturen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s