Ringduene koser seg i fuglebadet

Vi ville gjerne ha et lite fuglebad i hagen, men brukte lang tid på å finne noe vi synes passet. Det måtte ikke være for stort, men heller ikke for lite. Og det måtte være noe helt enkelt.

I fjor fant vi endelig noe vi likte, et passe dypt betongfat som vi har gravd ned, fylt med vann, og lagt en stein i midten. Stort sett er det småfugl, som meiser, pilfinker og spurver som har drukket seg utørste og badet.

Men så dukket våre trofaste ringduer opp. I flere år har vi hatt et par som har hekket i nærheten, og som nærmest daglig om sommeren holder til ved hagen. De har fått navnet Dudleif og dama, og vi synes det er et like koselig vårtegn hver gang vi oppdager en eller begge og sier til hverandre at de dukket jammen opp i år også.

Fuglebadet er så lite at det er enkelt å koste tomt for vann og gjøre rent. Da er det bare å fylle på en ny bøtte eller to.

Og selv om vårt lille fuglebad kanskje er i minste laget for den største duearten vår, så ser det i alle fall ut som om de koste seg!

Per

Advertisements
This entry was posted in Fugler, Hage and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ringduene koser seg i fuglebadet

  1. Fugler er koselige gjester. Siden jeg startet med sommermating i fjor så har det kommet flere og flere, mange forskjellige arter har det også blitt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s