Et yrende liv i universitetsparken på Ås

Det er alltid noe å oppleve når du tar en tur til parken som omgir universitetet i Ås. Du trenger heller ikke å sette av hele dagen for å ha fine opplevelser. Nå i juni summer, kvitrer, kakler og flyr det i alle retninger, og mange av plantene i staudehagen er på sitt aller fineste.

Du kan si mye om lupiner, og de har lite i grøftekantene å gjøre. Men fine sorter, samlet i et stort bed, er en fryd for øyet. Lupinene er også en av de store favorittene til humler og bier. Personlig er jeg ikke spesielt glad i rosa, men når akeleiene virkelig tar av, blir fargen så intens så det blir morsomt.

Svanedammen, der endene bor, er det alltid liv og røre. Stokkandmødrene brøyter vei gjennom nøkkerosene, med en hale av unger, som nå er blitt ganske store. Der det er litt mat og få, er det også måker. Og du kan mene hva du vil, men de gjør seg bra mot den knallgrønne bakgrunnen.

Kaier er det også alltid rundt Svanedammen, og selv om de av og til kan virke litt olme i blikket, er det morsomt å se disse smekre kråkefuglene. Lenger nede i parken trippet også en linerleunge, som ennå ikke har fått de typiske linerlefargene, men som har vippestjerten og de andre typiske linerlebevegelsene.

Og når kafeen til Vitenparken er søndagsåpen, og været er sommerlig så du kan sitte ute med en kaffe og litt å bite i, samtidig som du ser ut over Svanedammen, da kjennes det godt å ta en liten pause fra alt du hadde planlagt å gjøre i helga.

Tekst og foto: Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Foto, Fugler, Hage. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s