Den rosa romantikken blomstrer

Det enkleste er å si at hagen vår er et lite småbruk der det meste er lov. Den ene dagen kan vi trekke fram et virvar i lilla, gult og oransje, og den neste snur vi kameraet en annen vei og fanger opp rosa, romantiske nyanser.

I innerste kroken av drivhuset, bak en skog av tettvokste tomatplanter, står en knallrosa lykkekløver jeg fikk av hagevenn Sunniva for noen år siden. Den blomstrer gjennom nesten hele sommeren, men først nå la jeg merke til at det står en kjeksboks med rosa hjerter i bakgrunnen.

Ei stor hurdalsrose sto nær inngangsdøra da vi flyttet inn. Den vokste i alle retninger, og til slutt ga Per den en grundig klipp. Nå har den kommet tilbake i mindre utgave, og den siste uka har en søt lukt av rose fulgt oss på veien inn og ut av huset.

Den rosa stjerneskjermen (under) er ikke enkel å styre. Den truer med å fylle hele staudebedet. Samtidig er den helt fortryllende nå som skjermene skinner i kveldslyset. Humler og bier har også stjerneskjermen som en av sine favoritter.

Skal du kjøpe bare en plante for å skape romantisk stemning utendørs, så holder det med en kraftig Droning Ingrid, eller Mårbacka, som den heter på svensk. Denne pelargionien er sart i fargen, men vokser kraftig og tåler det meste. Vår eldste har vi hatt i mang år, og den klager ikke selv om den må overvintre i en beksvart krypkjeller.

Rosa fuksia (til høyre) er over grensen for sukkersøtt, men opp mot et svart smijernsrekkverk blir den tøffere i stilen. Det er nesten som å ha skinnjakke over tyllkjolen.

Foto: Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Den rosa romantikken blomstrer

  1. Jannicke says:

    Ja, her var det skjønn rosa romantikk. Stjerneskjermen er bare helt nydelig.

    Hilsen Jannicke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s