Sommer-ro ved Rokosjøen

En storlom seiler forbi mellom vannlinjene, og et måkepar tar av fra den lille holmen der geitramsen danner en lilla glorie i kveldssola. Du kan ta en svømmetur i det stille vannet eller sette deg i båten, nyte stemningen og kanskje prøve fiskelykken. Et døgn ved Rokosjøen er sommeren med stor S, og slik har det vært så lenge jeg kan huske.

Den hyggelige invitasjonen kom også denne gangen. Torill lurte på om vi stakk innom hytta, og det er enkelte ting det er viktig å få inn på ferieplanen, sammen med de andre små rundturene på Hedmarken. Mulig det er litt nostalgi, men opplevelsene er i alle fall splitter nye.

Slik så det ut forrige sommer ved Rokosjøen.

Denne gangen viste lyset seg fra sin aller beste fotoside, med skifting fra en klar kveld til morgentåke som drev over holmene og skapte en trolsk stemning.

Også i år beæret en storlom oss med et besøk inne i vika. Den flotte fugler svømte majestetisk rundt mellom vannliljene i et fotovennlig ettermiddagslys. Vi ble litt bekymret da det dukket opp en mink på steinen bak fuglen, men den skulle heldigvis ikke ut på fuglejakt denne ettermiddagen.

Nese morgen var Per først oppe. Da klokka nærmet seg fem fikk han med seg fuglene som fløy foran den morgenrøde himmelen.  Selv midt på sommeren kommer det ofte morgendis over Rokosjøen, og i soloppgangen gir det en trolsk stemning og masse spennende fotomotiver. Dis og motlyset var både vakkert og spennende.

Bildet aller øverst viser selve signaturen ved Rokosjøen. Her speiler Rokoberget seg og gjør seg klar til en ny dag. Rokoberget et vigslet sted, som er i fullt bruk, og steinfundamentet etter kirken står fortsett igjen. På Wikipedia kan vi lese at St.Mikaels kirke er omtalt i et pavebrev fra 1254 og antas å ha vært valfartskirke en gang i tiden. Ruinen ble gravet ut i 1906–07, da et uthus som stod på stedet, ble fjernet. En merket pilegrimsled går rett forbi.

Mer fra Rokoberget her.

Å gå rundt i naturen i en slik nydelig morgenstund gjør det vel verdt å bli litt trøtt utpå dagen.

Tekst og foto: Per og Kari

 

 

Advertisements
This entry was posted in Foto, Fugler, Reise, Ut i naturen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s