Blanede bær er god, frisk og billig dessert

Vi er inne i høysesongen for kortgått mat, og ingen ting er billigere enn bær du kan gå i skogen for å plukke, eller høste fra egen hage. Hjemme hos oss har vi et godt utvalg. Noe som passer en dessertfamilie bra. For du vet at selv om du har spist en god hovedrett, så smyger desserten seg mellom som en søt og god avslutning.

Velg bær ut fra hva du liker. Hos oss er det rikelig med rips, men jeg synes den kan bli litt syrlig og skapt så den trenger litt oppmyking. Da er søt bringebær glimrende. Solbær gjør desserten litt mørkere i smaken og noen halve kirsebær er kommet med, for kunne nytte dem, før fuglene tømmer treet. Personlig synes jeg det er best med et lett dryss sukker over.

Nå er det også tid for blåbær, så du står fritt til å teste kombinasjoner.

Bærene spises med en lun vaniljesaus. Og hvis Per fikk siste ordet ville han si at nesten all dessert blir bedre med vaniljeis.

Kari K.

 

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kortgått mat and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s