Musikalsk julekalender, dag 2: Santa’s coming for us med Sia

De fleste julesangen er kjente og kjære. Men det skrives og framføres stadig noe nytt. Et av de siste tilskuddene er juleplaten til den australske artisten Sia. Den har fått en ganske blandet mottakelse, men de fleste kritikere er enige om at «Santa’s coming for us» er et høydepunkt.

Så da tar vi med den.

Hun heter egentlig Sia Kate Isobelle Furler, og er en pop- og jazzartist og låtskriver. Hun har jobbet sammen med størrelser som Adele, Rihanna, Beyoncé og Kylie Minogue, for å nevne noen. I tillegg har hun sin egen solokarriere. «Everyday is  Christmas» er hennes åttende album. Hun toppet VG-lista i Norge sammen med David Guetta med sangen «Titanium» i 2011.

Hun har gått noe inn og ut av depresjoner og helseproblemer. Og i likhet med en del andre artister har også Sia kjørt på med selvmedisinering i perioder, noe som ikke akkurat bedret helsetilstanden i vesentlig grad. Snarere tvert imot.

Nå skal hun være i ganske god form.

Hun er for øvrig veganer, og en virkelig dyrevenn. Hun har stilt opp for flere aktivistorganisasjoner. Og i 2016 ble hun nominert til «Libby Award» for «Best Voice for Animals».

Per

Advertisements
This entry was posted in Advent, Jul, Musikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s