Musikalsk julekalender, dag 3: Christmas All Over Again med Tom Petty

Jeg har pleid å hedre en del artister som forlot oss i løpet av året i denne julekalenderen. Og da kommer vi jo ikke utenom Tom Petty som døde i oktober, 66 år gammel.

Dette opptaket er fra et juleshow produsert for TV i 2000.

Jeg skrev Tom Petty i tittelen, men det er egentlig litt urettferdig, for bandet «The Heartbreakers» er en veldig viktig del av musikken hans. De er kanonbra musikere, og de har stort sett alltid spilt med Tom Petty som frontfigur.

Han kan vel plasseres inn i kategorien klassisk amerikansk rock, og er en av de virkelig store, med 18 grammy-nominasjoner. Han var også med i supergruppen Traveling Wilburys sammen med George Harrison, Jeff Lynne, Bob Dylan og Roy Orbison.

Petty var kritisk til musikkindustrien og at antallet uavhengige radiostasjoner ble redusert. Han var opptatt av å ha kreativ kontroll med arbeidet sitt, og ikke alltid enig med plateselskapet. Det fortelles at han en gang ble så sint at han slo hånda gjennom en glassdør, med den følge at hånden ble så skadet at legen sa han aldri kom til å spille gitar igjen.

Men Tom Petty viste at han hadde det som skiller de gode musikerne fra dem som aldri gjør det spesielt bra. Han satte seg ned og øvde og øvde og øvde. Til slutt var han omtrent så god som han hadde vært, og han kunne fortsette karrieren.

Til glede for veldig mange lyttere!

Per

Advertisements
This entry was posted in Advent, Jul, Musikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s