Musikalsk julekalender, dag 9: Jingle Bells med Fats Domino

Fats Domino var en av dem som døde i 2017. Han forsvant ut av tiden i oktober, 89 år gammel.

Gjennom hele karrieren spilte han boogie på pianoet, og utviklet sin karakteristiske stil som ble høyt verdsatt av svært mange. Han ble oppdaget i 1949 mens han spilte på en klubb i New Orleans for småpenger. Året etter fikk han sin første slager med «the Fat Man», en selvironisk tittel, siden Fats Domino var ganske overvektig.

Han hadde sin storhetstid på 50-tallet, med store hits som «Blueberry Hill», «I’m Walking»og «Ain’t that a Shame». På 60-tallet og senere holdt han seg trofast til sin egen boogiestil. Etter hvert som for eksempel Beatles og andre 60-tallsgrupper fornyet rocken, ble han mindre interessant som plateartist.

Men han beholdt sin popularitet som sceneartist, og var godt etterspurt. Han opptrådte også i min oppvekstby, Hamar, og holdt to konserter på 90-tallet, på initiativ av superfan Ola Myhre.

Dramatikk opplevde han også på sine godt voksne dager. Han var en av dem som ble meldt savnet etter at orkanen Katharina hadde herjet i New Orleans og områdene rundt. Men han ble funnet i live noen dager senere.

Jingle Bells er en gammel sang som ble skrevet av  James Lord Pierpont allerede i 1822. Det er laget utallige innspillinger av den, og denne boogieversjonen til Fats Domino er jo bare herlig!

Per

 

 

Advertisements
This entry was posted in Advent, Jul, Musikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s