Kortgått mat: Grønn suppe på en-to-tre

Du trenger ikke bruke lang tid, selv om du lager mat fra bunnen. Jeg løp bare ut i hagen med saks og en bolle og feide ned det jeg fant i farten, og i løpet av et kvarter kunne jeg servere grønn suppe. Det er noen år siden jeg utnevnte meg selv til ambassadør for kortgått mat, og lite er så moro som å kunne hente ingrediensene og lage et måltid helt gratis.

Denne gangen ble det bråbestemt. Det hadde vært godt med ei smakfull suppe, og bakerst på komposthaugen sto ei brennesletue som trengte å få stusset sveisen. Det var bare å ta på hansker og finne frem saksa. Og hva fantes det mer der ute i hagen? Løpstikke, godt med gressløk og noen blader av hvitløken som spirer. Alt ble kokt to-tre minutter i en drøy liter lettsaltet vann, kraften ble silt av og det grønne havnet under kniven.  For å få litt tykkelse på suppa, laget jeg en jevning av en spiseskje smør og litt hvetemel, som ble spedd ut med kraften. Den finhakkede, grønne blandingen røres inn, og du kan smake til med salt og pepper. Personlig setter jeg også pris på et dryss med revet muskatt. Vil du ha en finere suppe, så ta noen runder med stavmikseren.

Et smilende egg på toppen i den grånne fristelsen, og vel bekomme. C-vitaminene får du atpå.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kortgått mat and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s