Kortgått mat: Squash-kanapeer med kremle- og kantarellstuing

Takk til det milde regnet. Det har fått fart på soppen, og nå begynner det å bli mye fin mat der ute i det grønne. Når vi samtidig har rikelig med squash i hagen, var det bare å pønske ut noe godt til søndagslunsjen. Og for å være litt jålete kan vi kalle det squash-kanapeer toppet med stuing av kantareller og kremler. Du kan helt sikkert bruke din farvorittsopp, og kose deg med en.

Fremgangmåten er enkel. Squashen ble kuttet i centimetertykke skiver og fikk et dryss med salt for å få ut en del av vannet. Skivene ble så stekt i en blandig av smør og olivenolje ved ganske sterk varme, så de ble nøttebrune på begge sider.

Soppen ble renset og kuttet i bitet. Det meste av fuktigheten ble dampet ut i middels varm, tørr panne, for det ble tilsatt smør og to finkuttede sjarlottløk.  Det hele stekes godt før det røres inn en skje rømme og en god slump fløte. Blandingen får stå på platen til du har en tykk, fin soppstuing. Krydre med salt og pepper, og fordel godsakene på squashsirklene. Vi har rikelig med tomater, så de minste fikk være med som frisk og fargerik pynt på fatt. Og her kan garantre at det smaker fortreffelig.

Kari K.

This entry was posted in Kortgått mat, Ut i naturen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s