De små fargeklattene lyser opp i det vårbrune

Stiller du deg og tar et overblikk over hagen vår nå i slutten av mars, så er den vårbrun og trist. Tørt løv og vissent gras ligger der og sturer. Men går du litt tettere på og kikker etter, er det små fargeklatter som varsler om vår flere steder.

Julerosene er alltid til å stole på. Her står de grønne så fort snøen forsvinner og de første har alt fått blomster. Flere er på vei, så det er bare å glede seg. Julerosene er kommet til, litt etter hvert. Noen planer er kjøpt inn til jul, som senere gravd ned ute.

I dag oppdaget jeg noe virkelig gledelig. Den ene keiserkronen som jeg kjøpte i Keukenhof i Nederland for tre år siden har nå fått barn. Nå står det et lite og et stort skudd ved siden av hverandre. Da er det bare å patruljere for å knerte liljebillene.

Snøklokkene var først ute, og nå dukker det stadig opp flere rundt om i krokene. Jeg husker aldri helt hvor jeg har dyttet ned krokus, så nå popper det opp hvite, gule og blå småtasser over alt. Og nå utover kommer det daglig nye vårgleder der ute.

Foto: Kari K.

This entry was posted in Hage. Bookmark the permalink.

2 Responses to De små fargeklattene lyser opp i det vårbrune

  1. jannibele says:

    Nydelige vårtegn. Du ligger noe foran min hage i vårløypen. De fleste julerosene min er fortsatt på konppstadiet. Men vet heldigvis hva som er i vente:)

  2. Vakre og sikre vårtegn som bringer bud om en herlig tid i hagen fremover. I påsken tok våren rennefart i hagen min. Deilig!
    Snart god helg.
    Jannicke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s