Fuglungene er småsjarmørene på Østensjøvannet

Nå er tida inne for å se på søte, små fugleunger. Mange klekkes i disse dager, og på Østensjøvannet i Oslo svømmer nå ungene til sothønene, stokkendene, svanene og toppdykkerne rundt sammen med foreldrene sine.

Og hvis du har lyst til å se dem, så bør du ikke vente for lenge, for fuglunger vokser raskt og blir fort større. Og så husker du selvsagt å holde avstand og ikke forstyrre fuglene.

Vi tok en tur fredag ettermiddag i lun kveldssol. Ungene til sothønene er på vannet, og de er fascirende ulike foreldrene sine. Hodet deres er lysende oransje, så de er enkelt å få øye på de små nøstene. Vi er enige om at de er veldig sjarmerende, men her er det nok delte meninger. Etter en svømmetur krøp de alle opp i reiret til mor, der det ble tatt godt vare på.

De små stokkandungene er allerede ivrige svømmere, og kroppsspråket er alt påfallende likt som hos foreldrene.

Toppdykkeren hadde ungene sine trygt under vingene i reiret så de så vi ikke akkurat den kvelden. Men mange andre har sett dem, så de tar noen svømmeturer de også. Bildet av knoppsvanen med de fire ungene, er tatt for en uke siden.

En kveld med litt kaffe på termosen ved Østensjøvannet blir aldri feil. Selv det mer spennende vårtrekket og kurtisen og kampene om hunnenes gunst er over, er det fint å sitte med varm kaffe og bare se livet går sin gang på vannet.

Tekst og foto: Per og Kari

This entry was posted in Foto, Ut i naturen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s