Kjøkkenhage på balkongen 2: Det gror i kasser og potter

Du trenger ikke vente lenge før det blir liv i kjøkkenhagen på balkongen. Der det var helt tomt for noen uker siden, spirer og gror det nå på alle kanter.

Den første innlegget: https://perogkari.wordpress.com/2019/05/14/kjokkenhage-pa-balkongen-planlegging-og-de-forste-plantene-i-jorda/

Potetene er langt fra av det beskjedne slaget. De fyller kassa med frodig, grønt bladverk, og det er ikke så greit å være svartkålen som står ved siden av. Men vi får tro den skyter opp i høyden, før det er for sent. Alternativet er å spise de sprø, fine bladene.

Tomatene klarer seg bra i potter. De gule blomstene lyser opp i kroken, og den første grønne karten utvikler seg på grenene. Chili og physalis nyter også balkonglivet.

Den siste pallekarmen er kommet til i ettertid. Der er det nå sådd rødbeter, salat og reddik, og så er det bare å vente. Utfordringen for Idun nå utover blir å vanne jevnlig, så ingen av grønnsakene tørker ut. Det kan bli varmt på en vestvendt balkong i tredje etasje under tak. Fordelen her er at det er god lufting, for den er ikke glasset inn. Det er lite luking i en slik kjøkkenhage, men plantene må ha litt oppsyn. Tomattyver må knipes og det trengs noen støttepinner.

Tekst og foto: Kari K.

This entry was posted in Hage, Kjøkkenhage på balkongen, Kortgått mat and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a comment