Enkel støtte til sukkerertene, som kan brukes om igjen

De høye sukkerertene er min favoritt, og hver vår setter jeg flere sorter, rett i jorda ute. Der strekker de seg til en grønn, fyldig hekk, men da er det også viktig med god støtte. Hos oss har vi valgt en løsning som kan brukes år etter år.

Utgangspunktet er seks lekter. På hver av dem er det slått inn småspiker, fra bunn til topp, med ca. 12 centimeters mellomrom. Lekene er spisset i bunnen og slås i bakken ved enden av de to radene med sukkererter. De to siste slås ned på midten, som støtte. Spikrene vender ut mot langsidene. Tynn ståltråd strekkes rundt og rundt, fra spiker til spiker. Der kan sukkerertene gripe tak og klatre. Tråden rakk ikke helt til topps, så de siste omdreiningene er gjort med hagehyssing. Det går også greit, men den strekker seg mer enn ståltråden, som er stødigere. Lurer du på hva som blomstrer på bortsiden av bedet, så er det poteter.

I år har jeg holdt pusten en stund. Rådyrene har vært innom og testet de saftige spirene, men det ser ikke som det er livretten. Enkelte steder har det også spiret litt ujevnt fordi Dudleif ringdue har plukket i seg noen av ertene. Her har jeg sådd etter, og det gjør ingen ting om ikke alle sukkerertene er høsteklare på samme tid.

Når sesongen er over, vikler jeg inn igjen ståltråden, tar ned lektene og setter dem i kjelleren til neste vår.

Legger ved ei oppskrift også:

Grateng med sopp og sukkererter.

Kari K.

This entry was posted in Hage, kjøkkenhage, Kjøkkenhage for nybegynnere, Kortgått mat and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s