Pesto av egen basilikum og hvitløk

Basilikum er en enkel plante å få til så lenge den får stå i lune omgivelser. Jeg sådde i to store potter i begynnelsen av april, og urtene har kost seg i drivhuset. De siste ukene har jeg høstet litt og litt til matlagingen, men nå var plantene blitt så store at det var på tide med grundig frisering. Jeg klippet av stilkene over det nederste, ordentlige bladfestet. Og hva er bedre enn fersk pesto. Tidspunktet var også perfekt, for de første tomatene er knallrøde, og hvitløken er så stor at den tåler en prøvesmak.

Hvordan du vil ha basilikumpestoen er en smaksak, så det gjelder å prøve seg litt fram. Jeg ble veldig godt fornøyd med denne runden:

Bladene fra to store potter med selvsådd basilikum, to små hvitløk, 100 g. parmasan, en “neve” grasløk, 70 g. pinjekjernet, ristet i stekepanna, 1,5 dl god olivenolje, salt og pepper etter smak.

Parmasan, hvitløk og grasløk kuttes i små biter og legges i bollen med basilikumblader og pinjekjerner. Olivenoljen helles over. Så er det bare å få fart på stavmikseren eller kjøkkenmaskinen. Personlig liker jeg at den knallgrønne massen er litt grov og gir tyggemotstand.

Pestoen ble i første runde brukt sammen med brød med mozzarelle, stekt i stekeovnen, og skiver av nyhøstede tomater. Vri et dryss med pepper over. Det smakte fortreffelig i kveldssola, og i kveld planlegges en pastarett, med pesto som tilbehør.

Kari K.

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s