Ny vår i drivhuset vårt

Det begynner alltid å krible når dagene blir lengre og vårsola får fart på temperaturen innenfor glassveggene i drivhuset. I helga vasket vi derfor veggene, kostet gulvet og bar ut de første plantene fra kjelleren. Spesielt dem som har stått helt mørkt er det bra å få ut i lyset før de takker for seg. Til vår store glede ser det ut til at det er liv i det meste.

Selv om vårsola har varmet de siste dagene, er ikke vinteren over. Vi har en kraftig vifteovn som sørger for å holde temperaturen godt oppe på plussgrader, så sant det ikke blir sprengkaldt. Frykten kom en kveld, så de sarteste pelargoniene ble flyttet inn igjen.

Vårens juvel i drivhuset er den hvite, oppstammede juleasaleaen fra 2019. Den har snart blomstret i et og et halvt år, til tross for at den har hatt to vintere i et kaldt, halvmørkt kjellerrom, og nå kommer den med nye knopper. Tror jammen den må belønnes med litt ny jord.

Pelargoniene er litt stusslige ennå. Jeg har plukket av dem noen stiklinger i toppen, og ser at nye skudd kommer. Sukkulentene ser ut akkurat som da de ble stuet inn, mens fuksiaene spiller døde fortsatt. Nå har jeg sluttet å la meg lure, for av erfaring vet jeg at om noen uker er de fulle av små, grønne “museører”.

Plass er holdt av på drivhushyllene. I vinduskarmene inne gror tomater, chili og paprikaplanter, som også skal ut når den tid kommer. Inners i krypkjelleren står en del krukker som ser ut som bare svart jord. De er fylt med calla og andre knoller, som også må fram i lyset. Det blir nok å gjøre i tida framover.

Tekt og foto: Kari K.

This entry was posted in Drivhus, Hage. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s