Vi er Per og Kari

perogkari er en blogg av Per og Kari.

Har du spørsmål i forbindelse med noen av blogginnleggene, så ta kontakt. Vi svarer innen kort tid.

Vi er et samboerpar som liker å fotografere og reise. Sammen har vi blant annet gjort det til et prosjekt å dokumentere hagen vår med bilder.

For Kari er mennesker i aktivitet et favorittmotiv. Per fotograferer i naturen, og de fleste andre steder.

I bloggen vil du få se bilder fra reisene våre, og vi forteller gjerne litt om opplevelser og erfaringer. Enten det er med telt i Lofoten, tog i Japan eller blant hyenene på Tanzanias savanner.

Hage og papir er to andre av Karis lidenskapet. Grønnsakene kommer først, så blomstene. Når det gjelder papir, startet det med fletting av julekurver og har spredd seg til uroer, esker og perler.

29 Responses to Vi er Per og Kari

 1. Hei Per og Kari! 🙂
  Så fin blogg dere har! 🙂

  Her skal jeg følge med for å se fler fine bilder!!! 😉

  Hilsen Karina & gjengen! 🙂

  • perogkari says:

   Tusen takk. Mer stoff og flere bilder kommer.
   Kari K.

  • Geir Løland says:

   Hei Per og Kari ! Flott blogg dere har ! Jeg skal bygge meg et drivhus selv likt deres og lurte på om dere kunne dele tegningene med meg ? Det er et vakkert hus men ganske så kostbart og prøver å få ned kostnadene ved å konstruere det selv med hjelp av gode naboer☺️. Håper på svar fra dere !

   Hagehilsen fra Geir Løland

   • perogkari says:

    Vi hadde en engelsk byggebeskrivelse på papir. Huset er kjøpt i deler, så det var en monteringsbeskrivelse. Skal se om vi finner den.

 2. Sissel Marki says:

  Hei! jeg likte godt tønna til samling av regnvann. bor i vest-agder, så da blir det kanskje langt til krukkegården for å kjøpe meg ei. er det lokk til? er dere fornøyd med tønna? sissel

  • perogkari says:

   Hei! Vi er godt fornøyde med tønna. Den er passe stor og håndterlig, samtidlig som det er enkelt å fylle 10 liters bøtter i den. Lokk har den ikke. Hvis du vil kan jeg forhøre meg på Krukkegården om hvem som er produsenten. Mvh. Kari K.

 3. Budstikka says:

  Hei,

  Jeg skriver et hage og interiørbilag for Budstikka. I den forbindelse er jeg på jakt etter noen lokale hagebloggere (fra Asker eller Bærum). Jeg klarer ikke å se på siden deres hvor dere bor, så skriver derfor her… Fint hvis dere kan ta kontakt med meg på cecilie.foss@budstikka.no. Enten for en prat eller tips om noen som er aktuell for meg.

  Mvh
  Cecilie Foss

 4. Line says:

  Kjempefin blogg!

 5. Maria says:

  Flott blogg dere har! Denne skal jeg følge!! Virkelig nydelige julekurver Kari!! Selger du?
  Klem fra Maria

  • perogkari says:

   Tusen takk for hyggelige ord. Jeg sitter på Landbruksmuseets store marked i Ås to helger før jul, 1. og 2. desember og 7. og 8. desember i år. Der fletter jeg kurver og selger fra årets overskudd. Ellers driver jeg lite butikk, men det hender noen spør.

 6. Hei på dere
  Jeg skulle gjerne ha spurt dere om noe, men fant ikke kontaktinfo. Kunne dere tatt kontakt på mailen under, alternativt johannes@trigger.no Snakkes 🙂

 7. Hei
  Jeg er på jakt etter noen i Bærum, hvor holder dere til. Elsker kreative mennesker som nyter øyeblikk og dagliglivets små gleder. Har flyttet til et nytt boligfelt og går amok på hagesentrene. Stauder og urter er hovedinteresse. Ville gjerne hatt hagen full av sommerblomster selvfølgelig, men må tenke litt på de dumme “penga” også. Ønsker meg intens et lite drivhus, stiklinger til bringebær eller bærbusker. Bytter gjerne, eller betaler for stiklinger. Hvor holder dere til?
  Jeanette
  jaacon@online.no

  • perogkari says:

   Hei. Vi bor i Ski og jeg sender deg en mail. Hvis du vil ha en billig løsning, kan du så noen sommerblomster selv. Nå som vi er kommet litt ut i juni, må du velge sorter som vokser fort. Blomkarse og ringbloster er en mulighet.

 8. Britt says:

  Hei!Jeg er en blomsterglad jente.Lurte på om det er noen snille blomstermennesker som kunne være så snill,og ha noen dronnig Ingrit å gi meg.Da har jeg blitt kjempeglad.Ta kontakt på 46851773.Mvh Britt Unni

 9. Mari Lægdene Sivertsen says:

  Kjære Kari. Det var med glede og forventninger jeg fant bloggen din om kjøkkenhage for nybegynnere. Jeg er nybegynner og har noen ganske få planter, blant annet ruccula, persille og gressløk, slik du anbefaler. Jeg har plantet i pallekasse og krukker fordi jordsmonnet er tynt her. Jeg har fått noe uhumskheter i pallekassa, og nå er alle salatbladene mer eller mindre oppspist, og plantene kastet. Jeg trenger tips om stell og hva slags problemer jeg skal se etter og hvordan de eventuelt kan løses. Har du tips til hvor jeg kan få slik informasjon? Hilsen Mari

  • perogkari says:

   Hei Mari. Det første jeg lurer på er om det har kommet snegler i pallekarmen din? De er veldig glade i salat. Når det gjelder ruccola, så hender det også et jordloppene forsyner seg. De blir det små hull i bladene. Jeg har ingen erfaring med pallekarmer, men har dyrket litt i store potter. Der er det viktig med jevn vanning (ikke drukning) for at salaten skal vokse godt. Kanskje du kan sjekke pallekarmen for småkryp, fylle på litt mer jord og forsøke med salat igjen nå utover i august? Jeg pleier kjøpe økologisk jord til matplanter, og har god erfaring med Simatorp.

 10. Lars Bjerke says:

  Hei. Ser at det er lenge siden siste innlegg her, men håper at det fortsatt er mulig å ta kontakt. Fin blogg dere har. Både innholdsrik og morsom! Kom over den da jeg søkte på diverse hagemesser i Norge, Sverige, Danmark utover våren, siden vi (Eirin og jeg) planlegger et par-tre inspirasjonsturer. Likte for øvrig Rock`n Roll-hage-greia! Har dere åpen hage som kan besøkes? Ta gjerne kontakt på mail: eirin-lars@hotmail.com.
  Hilsen Lars i Sponvika. Vår blogg: hageidyll.blogspot.com

 11. Vibeke Meland says:

  Hei!
  Fin blogg!
  Et spørsmål :
  Hvor får jeg tak I ananasmynte?
  Hadde en flott slik, men fikk den ikke med ved flytting.
  Hilsen fra Vibeke

  • perogkari says:

   Vi har kjøpt vår ananasmyte på Hols gartneri i Stange. De har også hatt i urtehagen på Domkirkeodden på Hamar, og muligens på vårtreffet i botanisk hage i Oslo. Det er kommende søndag. Ananasmynta jeg overvintret i potte i kjelleren har klart seg fint. Den ute tror jeg det har gått dårlig med, men det finnes fortsatt håp. Eplemynta kom denne uka.

 12. Stian Oksavik says:

  Fant bloggen deres ved en ren tilfeldighet da jeg søkte etter teksten til Vidar Sandbeck’s “Minuett i mai”. Nå sitter jeg og ser på fantastiske bilder fra Grønland. Selv er jeg opprinnelig fra Kongsberg, men bor nå i Florida. Fikk rett og slett bare lyst å legge igjen en hilsen. 🙂

  • perogkari says:

   Tusen takk for uventet og hyggelig hilsen. Vi kommer til å skrive litt mer fra Grønlandturen, så du får kikke innom igjen. Turen har aldri gått til Florida, så kansje en gang….

 13. Reidun says:

  Heisann. Takk for en fin blogg. Jeg skulle så gjerne ha laget et bilde av Stjertmeisen som sitter på en rød kornellgren fordi jeg blir så glad av å se på det bildet. Er det mulig å få tilsendt fila? (Kun til privat bruk) Vennlig hilsen Reidun

 14. Reidun says:

  Kjærr Per og Kari. Jeg vil så gjerne lage et innrammet foto av stjertmeisen på Cornusgrenene som gave i forbindelse med en persons 80 års dag. Kan dere være så snille å Kontakte meg? Vennlig hilsen Reidun (reidunsi@online.no)

 15. Hei Per og Kari. Jeg lurer på om jeg kan få bruke et bilde fra bloggen deres? Det er til barnesidene i Fjell og Vidde, medlemsbladet til Den Norske Turistforening. Flott om dere kan ta kontakt, på forhånd takk 🙂

 16. Signe Eide says:

  Hei Per og Kari!
  Så utrolig fin blogg dere har. Veldig hyggelig å lese om flere som deler gleden ved dyrking. Jeg jobber med et arrangement i Oslo 27. – 28. april som skal inspirere folk til å dyrke mat selv til tross for at man bor midt i asfalt-landet Oslo. Dyrke i potter, vinduskarmer osv.
  Se nett-side her: http://www.landbrukskvartalet.no/dyrk-nabolaget-27-28-april-2018/
  Det hadde vært spennende å høre om hva slags tips dere har på dette området. Hadde det vært mulig om dere kunne ha laget et innlegg på dette hvor dere nevner arrangementet og så deler vi gjerne deres blogg på vår side? 🙂
  Uansett veldig hyggelig å lese om hva dere gjør!
  Bare å sende mail om dere har noen spørsmål.

 17. Birgitta Olsen says:

  Hei, Jeg prøver å finne kontakt info, men det har dere ikke på siden, derfor må jeg spørre her: Hvor har dere fått kjøpt Olivenurt ananasmynte?

  • perogkari says:

   Ananasmynte finnes rundt i forskjellige hagesenter med litt utvalg i urter. Olivenurten kjøpte vi på hagemessa på Lillestrøm i fjor, men den døde i løpet av vinteren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s